Nieuwbouw van Havenzicht roept nog volop vragen op

donderdag 08 februari 2007

ROTTERDAM – Nachtopvang Havenzicht aan de Willem Ruyslaan in Kralingen moet uiterlijk juni de deuren sluiten.

Tot die tijd ’gedoogt’ de brandweer nog dat het voormalige schoolgebouw voor dit doel wordt gebruikt. ,,Ik heb een brief gekregen van de brandweer dat ze die periode niet willen verlengen,’’ zegt algemeen directeur Jan Windey van welzijnsorganisatie CVD.

Zelf hoopt hij dat de sloop van het pand al in april of mei kan aanvangen, zo liet hij weten tijdens een bijeenkomst voor omwonenden. Als dan dit najaar met de bouw wordt begonnen, kan het nieuwe Havenzicht er in het eerste kwartaal van 2009 staan.

Er worden nogal wat vraagtekens geplaatst bij het project, zo bleek gisteravond. Vooral het feit dat er in de nieuwbouw een gebruikersruimte komt, stuitte aanwezigen tegen de borst. De vrees is dat daardoor meer overlast in de buurt zal ontstaan.

Windey wilde die zorg wegnemen: ,,Door de bezoekers gecontroleerd te laten gebruiken, wordt de overlast juist verminderd. Die ervaring hebben we elders al opgedaan. We accepteren geen dealers rond het gebouw.’’

Het toekomstige pand biedt plaats aan 42 bedden voor de nachtopvang en twintig bedden voor verpleging. Nogal fors, zo luidde de kritiek uit de zaal. ,,We willen geen klein ziekenhuis aan de Willem Ruyslaan. Waarom kan het oude Havenzicht niet worden gerenoveerd?’’

De bezoekers van de nachtopvang worden tijdens de werkzaamheden ondergebracht in een tijdelijke voorziening schuin tegenover het huidige onderkomen. Daarvoor is al een bouwvergunning afgegeven.

PRINT REAGEER SEND A FRIEND

REACTIES Deze discussie is gesloten – het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren

….we accepteren geen dealers rond het gebouw…… Hoe blind kan je zijn ! Er wordt door de ramen van Havenzicht ‘gedeald’. De overlast is de laatste zes maanden duidelijk toegenomen.
Boter op je hoofd en eigen belang. Het CVD grijpt haar kans om de inkomsten te vergroten. Meer klanten, meer geld. Zo simpel is het. En niemand kan ze stoppen. Slappe bestuurders kijken over de heg toe.

Willem – Rotterdam – 26/01/07 – 11:35:27

Gecontroleerd gebruiken.. moet kunnen, daar help je die mensen mee… waarom gecontroleerd afkicken, nergens voor nodig toch.

malavita – rotterdam – 26/01/07 – 08:17:57

AD.nl

2 Reacties op “Nieuwbouw van Havenzicht roept nog volop vragen op

  1. dit is gaaf! heb een logje over havenzicht geschreven

  2. maar ben het met Willem eens. iedereen weet dat er gedeald wordt, dat is al jaren bekend. beter om het te gedogen op een goede manier, zoals het al jaren in PK was

Plaats een reactie